Muze van Zuid

MuziekfestivalAmsterdam Zuid11-1511-15 septembersept

Nieuws

Diepenbrock < Stadsarchief
donderdag 2 september 2021

Muze van Zuid 2021 wordt goud

Boek hier ontspannende concerten en wandelingen voor het laatste weekend van uw zomer

Nog even en dan zitten we al in De Obrechtkerk of in De Hollandsche Manege van Consensus Vocalis te genieten! Of in de Lutherse kapel bij celliste Lidy Blijdorp.

Of in de 'bioscoop' bij klarinettiste Anna voor de Wind.

Van symfonisch repertoire valt te genieten bij Bruno Klassiek. Hij gaat ons alles vertellen over Eduard van Beinum, met prachtige plaatopnamen. Het is de media in Haarlem niet ontgaan. Zie > hier.

Nog geen tickets? Boek ze hier.

het 'witte doek'

Het 'witte doek', om met legendarisch radiomaker Walter Schlosse te spreken, staat al voor u klaar.

Lekker art-film kijken bij livemuziek? > bioscoopwandeling & nieuwe muziek wandeling <

Ons festival biedt een grote diversiteit aan ontspannende wandelingen en straatsafari's naar concerten die je voeden en verrijken. Bijzondere opnames, natuurgeluiden, wandelgidsen, podcasts, muziek van onze beste componisten, topmusici, architectuur van Berlage, de befaamde Amsterdamse School en telgen uit de school van Cuypers, Muze van Zuid heeft het allemaal.

Onze wandelconcerten verbinden je met Amsterdam Zuid, de geschiedenis van de buurt, de musici en componisten die er woonden en werkten, van vroeger tot nu, de muziekgeschiedenis van Nederland en Amsterdam. Wandel op de bonnefooi, of ga uit van je eigen specifieke voorkeur of nieuwsgierigheid.

Muze van Zuid hanteert Testen voor Toegang.

Wandeltips voor Muze van Zuid 2021

BALKAN, OOST-EUROPA & HONGAARSE MIGRANTEN: Een sublieme ervaring in De Hollandsche Manege.

Ben je nieuwsgierig naar de Balkan, Hongarije en Hongaarse migranten in het Nederlandse muziekleven? Combineer volksmuziek op vrijdag (Balkan Pit), met je eigen natuurbeleving (Natuurwandeling) op zaterdagochtend. Drink je koffie met de Hongaarse roots van Géza Frid (Koffieconcert met Lidy Blijdorp). Beleef na de lunch de spanning achter het IJzeren Gordijn als belicht in Ruka van Trevor Grahl (Bioscoopwandeling naar Anna voor de Wind). Besluit je zaterdag met muziek van Frid zelf en een ode aan de Hongaarse opstand van Peter Vigh door topkoor Consensus Vocalis (Hongaarse Koorzang in De Hollandsche Manege). Voltooi je Hongaarse reis op zondag met de Vioolwandeling voor fijnproevers. Violist Joris van Rijn zal er schitteren in 'de' Chaconne van Bach en vioolduo's van Géza Frid met Emi Ohi Resnick.

INDONESIË: Een tropische onderdompeling, van weldadige tempo doeloe, naar schurende confrontatie

Wil je alles weten over onze banden met Indonesië? Haal 19 september je hart op en begin je zondag met onze Tropische pianowandeling naar een uniek recital van pianiste Lestari Scholtes waarin zij door de gamelan geïnspireerde pianowerken speelt. Voltooi je exotische rondreis met Ritual Bells, Global Gongs in de Kerkzaal van Vrijburg. Beleef er een baanbrekend muziektheaterspektakel met gamelangongs. Sinta Wullur weet vier eeuwen Nederland-Indonesië samen te vatten tot één groots en louterend ritueel.

Uitverkochte evenementen zijn: Huygens- en Kwartet-wandeling.

Goed nieuws: in Het Orgelpark lijkt het nu mogelijk meer plaats te bieden.

Interesse? Stuur ons een mailtje naar: info@muzevanzuid.nl

U wordt dan op de wachtlijst geplaatst.

Al zijn een aantal wandelingen uitverkocht, je kunt nog kaarten kopen voor de Nieuwe Muziek wandeling, de Bioscoopwandeling, beide met klarinettiste Anna voor de Wind en films op het witte doek. Ook voor de Tropische pianowandeling en de Dirigentenwandeling* zijn nog kaarten.

Zie hier Bruno op bezoek bij Bart van Beinum, zoon van de grote dirigent Eduard van Beinum,

ter voorbereiding van het niet te missen evenement 'dirigentenwandeling' > tickets hier.

Van Beinum voor web

Attentie:

Gezien corona is het aantal kaarten per wandeling met concert beperkt, wees daar tijdig bij.

Er zijn nog kaarten voor: dirigentenwandeling, koffieconcerten met wandeling, Tropische pianowandeling. Voor de pianowandeling zijn nog 3 kaarten. Voor de Diepenbrock-wandeling is de nog 1 kaart!

Veel meer plaatsen zijn beschikbaar voor de concerten die we – bewust anticiperend op corona – buiten en in ruime zalen hebben georganiseerd. U kunt dus ruim inslaan voor: Muzikaal Proeflokaal, Openingsconcert, Balkan Pit, Hongaarse Koorzang, Ritual Bells Global Gongs, Dronk op Diepenbrock.

Tot binnenkort!

Neem uw vrienden, collega's, kinderen, kleinkinderen en familie mee.

Wij staan voor u klaar en zien er steeds meer naar uit!

MvZ 750 Adam huisconcert-3
donderdag 27 juni 2024

7e editie Muze van Zuid komt eraan

Muze van Zuid doet mee met de viering van Amsterdam 750 jaar

MUZE23 © Foppe Schut _lowres_S235576
vrijdag 6 oktober 2023

Avondconcert NTR 8 oktober: Beleef het festival opnieuw!

De muzikale Schatkamer van Maria zondagavond op NPO 4

Emma-Roijackers-120118-302-foto-Ronald-Knapp
zondag 2 juli 2023

6e editie FESTIVAL MUZE VAN ZUID van 14 t/m 17 sept 2023

Er komt weer een nieuwe Muze van Zuid aan! Van donderdag 14 tot en met zondag 17 september kun je weer genieten van een buitengewoon veelzijdig muziekfestival: dit is dé manier om je muzikale horizon te verbreden en Amsterdam beter te leren kennen, zelfs als je er woont. Muze van Zuid biedt je de mogelijkheid om topmusici te horen in een intieme, informele sfeer, in huizen en monumenten waar je anders nooit binnen zou komen.

logo's bijdragers.23juli23
vrijdag 30 juni 2023

Muze van Zuid dankt de mogelijkmakers!

Onze speciale dank aan Sena Performers, het fonds dat wederom een onmisbare bijdrage levert om ook de 6e editie van Muze van Zuid mogelijk te maken en onze musici fairpay te betalen. Het VSB Fonds heeft voor het eerst een mooie bijdrage toegekend en aan de komende editie dragen ook bij: Stichting Amsterdams Kamermuziekcentrum "De Suite," zorginstelling Combiwel, Wijkcentrum De Pijp en de Stichting Nederlandse Vioolconcoursen.

Maria-21
woensdag 28 juni 2023

6e editie muze van zuid start donderdag 14 september

Terug naar de roots van de huisconcerten, dieper de wijk in

Koffers
zondag 21 augustus 2022

5e editie Muze van Zuid start woensdag 14 september!

Instrumentkoffers gaan weer open (aankondiging 5e editie 2022)

A'dams Lyceum 3
donderdag 16 september 2021

4e editie Muze van Zuid groot succes

Intieme concerten in huiskamers. Componisten die je alleen kent van straatnamen, je hoort de verhalen, je hoort hun muziek tot klinken komen bij Muze van Zuid. Je zit met je snuit bovenop de musici.

Palestrina vierkant ©Foppe Schut
dinsdag 29 september 2020

Terugblik op Muze van Zuid 2020

Bestuur en organisatie presenteerden 18, 19 en 20 september 2020 met veel succes en in stralend weer de derde editie van Muze van Zuid.

Doris Hochscheid & Frans van Ruth
maandag 28 mei 2018

Terugblik op Muze van Zuid 2018

We kijken terug op een inspirerende, verrassende en veelzijdige 2018 editie van Muze van Zuid, met veel onbekende muzikale juwelen en fantastische musici!

Irene Maessen
woensdag 28 maart 2018

kaartverkoop

Hier kunt u online kaarten bestellen voor de tweede editie van festival Muze van Zuid. Muziekwandelingen, huiscncerten, muziektheater, middagconcerten in de Obrechtkerk en de Vondelkerk, avondconcerten in het Concertgebouw, Orgelpark en het Amsterdams Lyceum. Geweldige musici en fascinerende programma’s. Maak zelf uw keus uit een gevarieerd aanbod. Wees er snel bij, want veel intieme locaties hebben een beperkte bezoekerscapaciteit en vol is vol.

rosa peter en freek den hartogh
donderdag 1 maart 2018

Kaartverkoop gestart

Het is zover: vanaf nu kunt u online kaarten bestellen voor de tweede editie van festival Muze van Zuid. Muziekwandelingen, huisconcerten, muziektheater, middagconcerten in de Obrechtkerk en de Vondelkerk, avondconcerten in het Concertgebouw, Orgelpark en het Amsterdams Lyceum. Geweldige musici en fascinerende programma’s. Maak zelf uw keus uit een gevarieerd aanbod. Wees er snel bij, want veel intieme locaties hebben een beperkte bezoekerscapaciteit en vol is vol.

avatars-000045999744-0o55l4-t500x500
vrijdag 27 oktober 2017

Muze van Zuid 25, 26 en 27 mei 2018

En wie kent ze, die componisten naar wie de straten in Amsterdam Zuid genoemd zijn? Opnieuw brengt ons festival in deze tweede editie de muziek achter namen als Jacob Obrecht en Bernardus van Bree tot klinken.

voordeur-huisconcert
dinsdag 24 mei 2016

Terugblik op de start van Muze van Zuid in 2016

Op 21 en 22 mei 2016 was Amsterdam Zuid het podium voor de Nederlandse muziek met de eerste en succesvolle editie van Festival Muze van Zuid.

affiche
zaterdag 21 mei 2016

Alle Muziekwandelingen uitverkocht!

Extra wandeling ook uitverkocht

wandeling
zondag 8 mei 2016

Hoe klinkt een straatnaam?

Hoe klinkt een straatnaam? 

ToekNumanHR
woensdag 6 april 2016

De Muze voor middelbare scholen

Je fietst door de Hacquartstraat, je loopt door de Cornelis Schuytstraat, je gaat naar school in de Peter van Anrooystraat, je woont in de Valeriusstraat, je vriendin woont in de Van Breestraat, je vriend woont in de Obrechtstraat en… Maar weet je dat al deze straten genoemd zijn naar Nederlandse componisten? Net als bijna 40 andere straten in Amsterdam Zuid. 

Stedelijkmuseum
woensdag 6 april 2016

Samenwerking met het Stedelijk Museum, 20 mei, 19.00 uur

Als opmaat voor het festival De Muze van Zuid is er op vrijdagavond 20 mei een concert in het Stedelijk Museum Amsterdam, in het kader van de tentoonstelling  Wonen in de Amsterdamse School  die van 9 april - 28 augustus plaatsvindt.

Compose4You
woensdag 6 april 2016

Compose4You

Componisten kunnen niet zonder opdrachtgevers. Dat was vroeger zo en is nu niet anders. Daarom ondersteunt de Stichting Muze van Zuid, die niet alleen het muzikale erfgoed een warm hart toedraagt maar zich ook nauw betrokken voelt bij eigentijdse muzikale ontwikkelingen, het initiatief Compose4You van Nieuw Geneco en Stichting Donemus Beheer.

Eva-van-den-Bosch
vrijdag 4 maart 2016

De Muze voor scholieren

In samenwerking met de Muziekschool Amsterdam is een lessencyclus ontwikkeld voor leerlingen van de bovenbouw van de basisschool. In drie lessen maken ze kennis met de componisten uit de buurt. 

wandeling
zaterdag 2 januari 2016

Opening met een wandelconcert op zaterdagmorgen

De Muze van Zuid brengt het publiek in beweging. De renaissanceblazers van Les haulz et les bas openen het festival op 21 mei voor de Obrechtkerk, met muziek van Obrecht, Ockeghem en Dufay.