Muze van Zuid

MuziekfestivalAmsterdam Zuid11-1511-15 septembersept

Video

Huisconcerten waren in september 2020 nog niet mogelijk met publiek. We wilden onze musici toch kunnen betalen en laten spelen en hebben er videoconcerten van gemaakt.

Een jaar later, in 2021, bleef het spannend en huurden we uit voorzorg grote ruimtes, zoals de Rijzaal van de Hollandsche Manege, de Kerkzaal van Vrijburg, Vondelkerk en Obrechtkerk. In de Obrechtkerk, de Hollandsche Manege en de Vondelkerk braken we een lans voor de die jaren wel heel erg geplaagde koorzangers en hun onmisbare meerstemmige gezangen. Bovendien bleken huisconcerten alsnog weer mogelijk, zij het met beperkt publiek, wat hadden we een geluk!

Geniet hier van onze videoregistraties in de mooiste gebouwen rond het Vondelpark in huizen en op straten van Zuid.

Consensus Vocalis o.l.v. Béni Csillag

Hollandsche Manege, 18 september 2021

Neo Fanfare 9x13

La Llorona | Beirut | arrangement Jeroen Geevers (2019) door Neo Fanfare 9x13. Voor de Obrechtkerk in Amsterdam-Zuid brengt Neo Fanfare 9x13 een muzikale groet aan de Palestrinastraat. Neo Fanfare 9x13 eert de traditie van harmonie en fanfare-orkesten in Amsterdam-Zuid.

Neo Fanfare 9x13

In the Dutch Mountains | van oorsprong Nits, arrangement Sasha Thiele (2015) door Neo Fanfare 9x13. Neo Fanfare 9x13 marcheert door de Van Breestraat, eert de traditie van harmonie en fanfare-orkesten in Amsterdam-Zuid en brengt de buitenmuziek in Zuid tot leven.

Neo Fanfare 9x13

New Amsterdam | Moondog | arrangement Lise Morrison (2019) door Neo Fanfare 9x13. In Amsterdam-Zuid laat Neo Fanfare 9x13 de Van Eeghenstraat muzikaal ontwaken. Op de achtergrond de voormalige kapel van de Lutherse Diakonessen Inrichting.

Lidy Blijdorp, cello solo

Tarantella (2016) | Kate Moore, starring Lidy Blijdorp, cello solo, in een huis aan de Johannes Verhulststraat.

Nino Gvetadze, piano solo

Jardins sous la pluie | Deel III uit de driedelige suite 'Estampes' (1903) van Claude Debussy door Nino Gvetadze, piano solo in een huis aan de Van Eeghenstraat.

Nino Gvetadze, piano solo

Pagodes | Deel I uit de driedelige suite 'Estampes' (1903) van Claude Debussy door Nino Gvetadze, piano solo in een huis aan de Van Eeghenstraat Een evocatie van de gamelan die Debussy hoorde op de wereldtentoonstelling (1889).

Nino Gvetadze, piano solo

Morning Song in the Jungle, van Cyril Scott (1879-1970), door Nino Gvetadze, piano solo. Deel IV uit de vijfdelige bundel 'Impressions from the Jungle Book', W.149 (1912), naar 'Jungle Book' van de schrijver Rudyard Kipling.

Aristos Strijkkwartet

Deel I uit het Strijkkwartet nr. 1: 'Morava' van Pavel Fischer, door Aristos Quartet. Een arrangement van Moravische volksmuziek, door Pavel Fischer, de oprichter van het Škampa Quartet.

Aristos Strijkkwartet

Allegro molto moderato, Deel I uit Strijkkwartet (1927) van Henriëtte Bosmans (1895-1952) door Aristos Quartet. Henriëtte Bosmans trad met veel succes op in het Concertgebouw. Ze woonde op verschillende adressen in Zuid, onder anderen met de cellist, dirigent en verzetsstrijder in de oorlogsjaren Frieda Belinfante.

Duo Ebano

I Love You (2020) van componist Boris Bezemer door Duo Ebano in een huis aan de Johannes Verhulststraat. Pianist Paolo Gorini jongleert met zijn vingers op 'seaboard'. Marco Danesi tovert op zijn basklarinet.

Syrène Saxofoon Kwartet

Deel uit 'An American in Paris' (1928) van George Gershwin (1898-1937) starring Syrène Saxofoonkwartet in een huis aan de Johannes Verhulststraat. Het arrangement is van tenorsaxofoniste Annelies van Vrieswijk.

Syrène Saxofoon Kwartet

Canzona (1969) van Robert Heppener (1925-2009) door Syrène Saxofoonkwartet. Heppener tekende eind jaren zestig met Canzona voor het eerste werk van Nederlandse bodem voor saxofoonkwartet.