
08:00Groenwandeling naar Kloostertuin
Fikse muziekwandeling naar concert in Belgische Kloostertuin. UITVERKOCHT
Fikse muziekwandeling naar concert in Belgische Kloostertuin. UITVERKOCHT
lunchconcert: 3 concerten & 1 lezing met wandelingetjes tussendoor Uw Herz-ticket is geldig voor al deze 4 events! Introductieprijs voor de Olympiabuurt waar Muze van Zuid voor het eerst actief is in samenwerking met deze buurt. Aanvang 12.30-13.00u (inloop) Eindtijd voor de langblijvers c15.30u
Concertlezing in Christie's met beeldmateriaal en livemuziek op gitaar door expert Jelma van Amersfoort. Koop uw tickets via ons bestelformulier-2: Vondelkerkconcerten (hier te vinden achter de blauwe knop).
Wandeling en huisconcert. Vertrekpunt: plein voor Obrechtkerk. UITVERKOCHT
Starring Pkeyz en Phantom Wizard, talenten uit Zuidoost, in OBA Bijlmerplein. De bibliotheek zorgt voor een gezellige tiny-desk-setting met gratis fris, wijn, koffie, thee en vegan fingerfood. Toegang 1 euro > onze introductieprijs voor dit nieuwe initiatief! Artiesten bekend: Pkeyz & Phantom Wizard
Zaalconcert in Tempel.
1 huisconcert met koffie UITVERKOCHT
Korte wandeling naar uniek bezoek bij vioolbouwer.
Sprankelend huisconcert door onze gastmusici uit Praag, met volksmuziek en verhalen.
Startpunt wandeling: 13.00u bij Obrechtkerk Eindtijd huisconcert: 13.45u-14.00u.
Wandeling met Anahita Shamsavari naar huisconcert met lezing. NOG 4 TICKETS! Startpunt: plein voor Obrechtkerk.
Zaalconcert in Vondelkerk.
Vincent van Amsterdam solo II in de kas van de CousCousClub van Wouter Apituley aan de Ceintuurbaan 346, in De Pijp. 17.00u U bent welkom in de CousCousClub aan de Ceintuurbaan 346: Cocktail-concert 2 door Vincent, in De Pijp, in de kas van de CousCousClub, met gelegenheid na borrel en concert te dineren bij Wouter in zijn artistieke, op Parijs geïnspireerde, restaurant met een expositie over de Futuristen: gerechten vanaf 12 tot 19 euro.
Concert met borrel.
19.30u muzikale ontvangst buiten op het plein voor de Obrechtkerk 20.00u Concert met pauze in de Obrechtkerk c20.30u pauze c21.30 einde
Zaalconcert in de Vondelkerk.
Buitenconcert in de Concertgebouwbuurt.
Huisconcert in De Pijp Startpunt: Groen Gemaal Sarphatipark
Amsterdamse première van dit prachtige project!
Muziekwandeling door de Concertgebouwbuurt.
Huisconcert: remake van een concert in het voormalige concertzaaltje van 'De Suite'. SUITE 70 JAAR I
Huisconcert: remake van een concert in het voormalige concertzaaltje van 'De Suite'. SUITE 70 JAAR II
Huisconcert NIEUW! Talent uit Zuidoost in de Concergebouwbuurt.
Attentie: locatie Johannapark te bereiken vanaf de Overtoom-kant. Twee filmdocumentaires over legendarische Amsterdamse musici in unieke huisbioscoop aan het Vondelpark. SUITE 70 JAAR
Huisconcert: let op: startpunt vandaag wordt Obrechtstr. 30. remake van een concert in het voormalige concertzaaltje van 'De Suite'. SUITE 70 JAAR III UITVERKOCHT
Buitenconcert in het Sarphatipark : 2e voorstelling! Gratis toegankelijk Tip: wilt u zitten? zorg zelf voor een kussen of stoeltje.
Unieke wandeling met ezels en livemuziek door Vondelpark en Van Eeghenstraat. U kunt deze wandeling los bestellen! En mocht u daar kaarten voor hebben: de wandeling komt uit bij het intussen uitverkochte Iberisch concert van Channa Malkin & Izhar Elias.
Een leuke aanvulling op uw Iberische reis!
Zaalconcert in Lutherse Kapel. UITVERKOCHT
Huisconcert in de Concertgebouwbuurt. UITVERKOCHT
Zaalconcert, avondvullend, met pauze, in de Vondelkerk.
Kort wandelingetje vanaf het Groen Gemaal naar huisconcert vlakbij Sarphatipark. UITVERKOCHT
Wandeling met gids Huib Ramaer naar huisconcert in de Concertgebouwbuurt. Startpunt wandeling: plein voor Obrechtkerk.
Wandeling met storyteller Fatos Vladi naar huisconcert in De Pijp.
Startpunt: 10.30u Groen Gemaal, Sarphatipark. c11.00u huisconcert c12.00u einde.
wandeling en huisconcert in de Concertgebouwbuurt Startpunt: plein voor Obrechtkerk
Wandeling met gids Huib Ramaer door Amsterdamse School architectuur naar 2 huizen met poëzievoordracht (huis 1) en wereldpremière (huis 2).
Film in de zaal van Tempel met inleiding en nabespreking door de makers.
Zaalconcert in Cinetol met slagwerk, klavecimbel & elektronica. c45' (U haalt hierna met gemak het programma van 15.30u, Psallentes zingt Lassus).
Nieuw! huisconcert met onze geweldige pianist uit Oekraïne: net terug van een tournee uit Taiwan!
Zaalconcert met inleiding in Tempel.
Concert i.s.m. Vondeldorp, Dufay Café & Boris Dittrich jazzviool, boeken, borrel en hapjes.
Slagwerkconcert in de Roelof Hartbuurt.
Topmusici van het Chianti Ensemble verzorgen het slotfeest van de 6e editie in de Vondelkerk: concert met pauze.
Attentie: locatie Johannapark te bereiken vanaf de Overtoom-kant. Twee filmdocumentaires over legendarische Amsterdamse musici in unieke huisbioscoop aan het Vondelpark. SUITE 70 JAAR
De eerste documentaire, gemaakt door Andras Hamelberg, schetst een levendig beeld van de in 2010 overleden claveciniste Annelie de Man in alle facetten van haar kunstenaarschap. Prominente collega's vertellen over haar, als musicus, persoon, docent en ambassadeur van de nieuwste clavecimbel-muziek van haar tijd. Annelie de Man was als musicus vooruitstrevend in de omarming van andere kunstdisciplines. Haar samenwerking met beeldend kunstenaars, filmers en componisten leverde een rijk oeuvre op. De tweede documentaire biedt een muzikaal portret van Harry Sparnaay. We zien hoe hij het nieuwe werk Yuxtaposiciones repeteert met componist Roderik de Man aan zijn zijde. In de begintijd van Sparnaay bestond er vrijwel geen solo- of ensemble repertoire voor het instrument. Harry Sparnaay bracht daar met een niet aflatende inzet verandering in. Ondertussen zijn meer dan zeshonderdvijftig composities speciaal voor hem geschreven door hedendaagse componisten uit de gehele wereld. Hierbij volgen de filmmakers de musicus tijdens zijn afwisselende werkzaamheden als docent, dirigent en vooral als uitvoerder van hedendaagse muziek. En we bezoeken Harry en zijn vrouw Silvia thuis in Spanje, we zien hem gedreven lesgeven aan de ESMUC te Barcelona en volgen hem naar de klarinetfabriek Buffet Crampon waar hij nieuwe instrumenten test. Een ode aan een veelzijdig musicus.
Andras Hamelberg, documentairemaker en cameraman, is maker van korte films als Game en Zicht op Zee (beide vertoond op het IFFR). In gesprek met hem kwamen we op het idee twee legendarische oud 'Suitianen' te eren door de documentaires die hij van ze heeft gemaakt in Muze van Zuid te vertonen.
Annelie de Man heeft zich decennia met onverwoestbaar optimisme en doorzettingsvermogen ingezet voor het clavecimbel als klankbord voor de nieuwste muziek. Ook zij heeft aan het Conservatorium van Amsterdam vele studenten geïnsipreerd haar missie over te nemen.
Harry Sparnaay was de pionier van de basklarinet, die dankzij hem emancipeerde van de achterste rijen in het orkest tot ontzagwekkend solo-instrument. Zijn erfgoed leeft voort in talloze composities én het meesterschap van zijn studenten. Fusion Moderne was een duo van Sparnaay met pianist Polo de Haas. Samen waagden zij zich al begin jaren 1970 aan grafische composities waarbij 'een kettinkje' en 'een bekken' op de pianosnaren werden gelegd en menig nieuw werk met 'soundtracks' die nog analoog door een taperecorder werden geproduceerd.