
08:00Groenwandeling naar Kloostertuin
Fikse muziekwandeling naar concert in Belgische Kloostertuin. UITVERKOCHT
Fikse muziekwandeling naar concert in Belgische Kloostertuin. UITVERKOCHT
lunchconcert: 3 concerten & 1 lezing met wandelingetjes tussendoor Uw Herz-ticket is geldig voor al deze 4 events! Introductieprijs voor de Olympiabuurt waar Muze van Zuid voor het eerst actief is in samenwerking met deze buurt. Aanvang 12.30-13.00u (inloop) Eindtijd voor de langblijvers c15.30u
Concertlezing in Christie's met beeldmateriaal en livemuziek op gitaar door expert Jelma van Amersfoort. Koop uw tickets via ons bestelformulier-2: Vondelkerkconcerten (hier te vinden achter de blauwe knop).
Wandeling en huisconcert. Vertrekpunt: plein voor Obrechtkerk. UITVERKOCHT
Starring Pkeyz en Phantom Wizard, talenten uit Zuidoost, in OBA Bijlmerplein. De bibliotheek zorgt voor een gezellige tiny-desk-setting met gratis fris, wijn, koffie, thee en vegan fingerfood. Toegang 1 euro > onze introductieprijs voor dit nieuwe initiatief! Artiesten bekend: Pkeyz & Phantom Wizard
Zaalconcert in Tempel.
1 huisconcert met koffie UITVERKOCHT
Korte wandeling naar uniek bezoek bij vioolbouwer.
Sprankelend huisconcert door onze gastmusici uit Praag, met volksmuziek en verhalen.
Startpunt wandeling: 13.00u bij Obrechtkerk Eindtijd huisconcert: 13.45u-14.00u.
Wandeling met Anahita Shamsavari naar huisconcert met lezing. NOG 4 TICKETS! Startpunt: plein voor Obrechtkerk.
Zaalconcert in Vondelkerk.
Vincent van Amsterdam solo II in de kas van de CousCousClub van Wouter Apituley aan de Ceintuurbaan 346, in De Pijp. 17.00u U bent welkom in de CousCousClub aan de Ceintuurbaan 346: Cocktail-concert 2 door Vincent, in De Pijp, in de kas van de CousCousClub, met gelegenheid na borrel en concert te dineren bij Wouter in zijn artistieke, op Parijs geïnspireerde, restaurant met een expositie over de Futuristen: gerechten vanaf 12 tot 19 euro.
Concert met borrel.
19.30u muzikale ontvangst buiten op het plein voor de Obrechtkerk 20.00u Concert met pauze in de Obrechtkerk c20.30u pauze c21.30 einde
Zaalconcert in de Vondelkerk.
Buitenconcert in de Concertgebouwbuurt.
Huisconcert in De Pijp Startpunt: Groen Gemaal Sarphatipark
Amsterdamse première van dit prachtige project!
Muziekwandeling door de Concertgebouwbuurt.
Huisconcert: remake van een concert in het voormalige concertzaaltje van 'De Suite'. SUITE 70 JAAR I
Huisconcert: remake van een concert in het voormalige concertzaaltje van 'De Suite'. SUITE 70 JAAR II
Huisconcert NIEUW! Talent uit Zuidoost in de Concergebouwbuurt.
Attentie: locatie Johannapark te bereiken vanaf de Overtoom-kant. Twee filmdocumentaires over legendarische Amsterdamse musici in unieke huisbioscoop aan het Vondelpark. SUITE 70 JAAR
Huisconcert: let op: startpunt vandaag wordt Obrechtstr. 30. remake van een concert in het voormalige concertzaaltje van 'De Suite'. SUITE 70 JAAR III UITVERKOCHT
Buitenconcert in het Sarphatipark : 2e voorstelling! Gratis toegankelijk Tip: wilt u zitten? zorg zelf voor een kussen of stoeltje.
Unieke wandeling met ezels en livemuziek door Vondelpark en Van Eeghenstraat. U kunt deze wandeling los bestellen! En mocht u daar kaarten voor hebben: de wandeling komt uit bij het intussen uitverkochte Iberisch concert van Channa Malkin & Izhar Elias.
Een leuke aanvulling op uw Iberische reis!
Zaalconcert in Lutherse Kapel. UITVERKOCHT
Huisconcert in de Concertgebouwbuurt. UITVERKOCHT
Zaalconcert, avondvullend, met pauze, in de Vondelkerk.
Kort wandelingetje vanaf het Groen Gemaal naar huisconcert vlakbij Sarphatipark. UITVERKOCHT
Wandeling met gids Huib Ramaer naar huisconcert in de Concertgebouwbuurt. Startpunt wandeling: plein voor Obrechtkerk.
Wandeling met storyteller Fatos Vladi naar huisconcert in De Pijp.
Startpunt: 10.30u Groen Gemaal, Sarphatipark. c11.00u huisconcert c12.00u einde.
wandeling en huisconcert in de Concertgebouwbuurt Startpunt: plein voor Obrechtkerk
Wandeling met gids Huib Ramaer door Amsterdamse School architectuur naar 2 huizen met poëzievoordracht (huis 1) en wereldpremière (huis 2).
Film in de zaal van Tempel met inleiding en nabespreking door de makers.
Zaalconcert in Cinetol met slagwerk, klavecimbel & elektronica. c45' (U haalt hierna met gemak het programma van 15.30u, Psallentes zingt Lassus).
Nieuw! huisconcert met onze geweldige pianist uit Oekraïne: net terug van een tournee uit Taiwan!
Zaalconcert met inleiding in Tempel.
Concert i.s.m. Vondeldorp, Dufay Café & Boris Dittrich jazzviool, boeken, borrel en hapjes.
Slagwerkconcert in de Roelof Hartbuurt.
Topmusici van het Chianti Ensemble verzorgen het slotfeest van de 6e editie in de Vondelkerk: concert met pauze.
Topmusici van het Chianti Ensemble verzorgen het slotfeest van de 6e editie in de Vondelkerk: concert met pauze.
De topmusici van Ensemble Chianti sluiten het festival feestelijk af met heerlijk vrij samenspel dat direct zal inspireren tot een zevende Muze van Zuid. De musici halen het beste uit elke noot, terwijl het publiek zich laaft aan goede wijnen.
Chianti Ensemble Shin Sihan, viool Shannon Lee, viool Dagmar Korbar, altviool Alexander Warenberg, cello Nikola Meeuwsen, piano
Fauré en Sjostakovitsj componeerden fabelachtig mooie pianokwintetten. Sjostakovitsj valt in onze tijden van gruwelijke Russische repressie te eren als moedig luis in de pels van Stalin, de meedogenloze autocraat aan wie Poetin een voorbeeld lijkt te nemen.
Het Kremlin aan de Zuidas Hoe naïef we in Amsterdam met meedogenloze dictators omgaan is gebleken aan de Zuidas waar advocaten Poetin juridisch hebben bijgestaan met het roven van Oekraïens erfgoed op de Krim. Schrale troost is dat het in de jaren vijftig niet beter ging.
Vadertje Stalin ook in Amsterdam geliefd Het communistische dagblad De Waarheid bleef geloven in 'vadertje Stalin', geëerd om zijn bijdrage aan de overwinning op de nazi's. Sjostakovitsj wist wel beter en voorspelde al tijdens de oorlog dat na de bevrijding de duimschroeven weer vol zouden worden aangedraaid. In 1948 kregen vele componisten een uitbrander van de Sovjet-staat. In 1953 overleed Stalin op dezelfde dag als Prokofjev. Stalin werd overgoten met eerbetoon en bloemstukken. Voor de begrafenis van Prokofjev waren geen bloemen meer over...
Stalinlaan werd Vrijheidslaan Amsterdam werd pas wakker voor Stalins misdaden toen Sovjet-tanks de Hongaarse opstand van 1956 bruut tot een eind brachten. Buurtbewoners uit de Berlage-buurt namen het voortouw om naamsverandering van de Stalinlaan af te dwingen. November 1956 werden de bordjes Stalinlaan vervangen door Vrijheidslaan in Amsterdam-Zuid.
'...sinds de openbaringen van Chroestjov bij het Twintigste Partijcongres in 1956 waren de gruwelen van het stalinisme genoegzaam bekend; de socialistische heilstaat was uitgedraaid op een mislukking', schrijft Joep Stapel in een artikel over Hanns Eisler in NRC (cultureel supplement C15, 6 juli 2023). Wie goed had geluisterd naar de openbaringen van Sjostakovitsj had het al jaren kunnen weten. Sjostakovitsj vierde als geen ander de dood van Stalin met zijn priemende handtekening DSCH, een onvergetelijke vrijheidkreet in muzieknoten.